Chervil – De Peterselie Van De Gourmet

0
1545

Chervil is een jaarlijks kruid van 30 tot 60 cm (12 tot 24 inch) met een spreiding van maximaal 30 cm. (12 ‘) Karakteristieke Bloemen zijn een aantrekkelijke witte witte en zijn het beste in de midsommers. Onthoud dat die bloei de smaak zal verminderen Dus verdeel uw container, bedden en grenszaaien om deze culinaire versus showy factor in aanmerking te nemen.

Geschiedenis

Chervil is inheems aan de Kaukasus – de Romeinen hebben het door heel heel Europa gedragen, waar het tot op heden thrives. Chervil is een intrigerende kruid. Veel mensen hebben de neiging om hun onderscheidende geur en smaak niet te waarderen, maar elke kruidenkenner en gastronomie zouden het minstens een keer moeten groeien en in een binnenkruidtuin kit bevatten.

Gebruik

Dit algemeen verwaarloosde kruid geeft subtiele smaak en aroma aan een verscheidenheid aan heerlijke gerechten. Chervil’s onderscheidende smaak zal de meeste gerechten verbeteren – zelfs salades. Oogst wat chervil voor het toevoegen van caesar salades, rode vis, roux’s en aardappelen. De smaak van chervil is vergeleken met de smaakinterpretatie van de geur van vers gesneden gras met ondertonen van venkel.

In de verleden zwaaide zwangere vrouwen in een chervil infusie. Chervil werd gebruikt voor het genezen van hiccups door te infuderen met azijn. Het werd veel gebruikt als spijsverteringshulp, een huidreiniger en een bloedreiniger. Medisch werd het gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen.

Chervil heeft de deugd om vlinders naar een tuin te trekken en is alleen de moeite waard om te groeien voor dit kenmerk.

propogation

Hoewel de kervel vrij robuust is, kan het wellicht wat bescherming hebben, zoals een rijhoes – wanneer de omstandigheden onder de val in de herfst dalen. Of misschien, plant het kervel direct in een koude kader in de herfst voor het oogsten gedurende de winter.

Chervil houdt van een zonnig of gedeeltelijk schaduwrijk woonplaats, maar verkiest vochtige grond en schaduwrijke wortels. Chervil doet het niet goed om te transplanteren. De aanbevolen methode is om zaden in situ te zaaien en dit te doen met tussenpozen gedurende het groeiseizoen voor continue beschikbaarheid. Laat planten toe om te bloeien zodat ze zelf zaaien waar ze voor het volgende seizoen staan.

Chervil is eenvoudig te cultiveren uit zaad. Bij zeer warme klimatologische omstandigheden of uitgestorven bodem zullen de planten bollen (bloeien en zaad maken), maar geen weelderige bladeren voor oogst geven. Als gevolg daarvan, proberen om kervel te groeien tijdens het coolste deel van uw groeiseizoen. Evenzo kan een semi-schaduwrijke plaats, bijvoorbeeld tussen andere planten, worden geholpen door de warmte van de midzomerzon te beschermen.