Ecobloom, een aquarium dat voor zichzelf zorgt

0
3861
Ecobloom-een-aquarium-dat-voor-zichzelf-zorgt

Ecobloom, een aquarium dat voor zichzelf zorgt

Veel mensen willen graag een aquarium met mooie waterplanten en visjes in hun woonkamer. Soms is enige dat ze tegenhoudt het onderhoud dat een aquarium vergt. Het water moet regelmatig worden ververst, planten moeten worden verzorgd en het belangrijkste: De vissen in het aquarium moeten regelmatig worden gevoerd. Voor veel mensen is dit een reden om er toch maar vanaf te zien. Maar nu is er Ecobloom Ecogarden, een zelfvoorzienend aquarium dat geen tot weinig onderhoud nodig heeft en tevens als moestuintje dient.

Biologisch gekweekte planten

Je kunt in je ‘aquaponics’ op volledig biologische basis planten kweken. Er komen geen pesticiden of andere schadelijke middelen aan te pas. Je kunt in het aquarium kruiden en planten verbouwen die je kunt gebruiken bij de bereiding van voedsel. Het komt er in het kort op neer dat de vissen voor de planten zorgen en de planten op hun beurt voor de vissen.

Gemakkelijk te plaatsen en zelfonderhoudend

Je kunt een Ecobloom in principe overal plaatsen. Hij kan op het aanrecht in de keuken, maar ook op het bureau op kantoor of op een centrale plaats. Het is een opvallend en altijd aantrekkelijk stukje inrichting dat meteen de aandacht trekt. Als je afwezig bent hoef je niet aan buren of collega’s te vragen de planten water te geven of de vissen te voeren. Het systeem doet dit namelijk automatisch voor je. Je kunt via een app ook op afstand opdracht geven om voer voor de vissen of voeding voor de planten toe te voegen.

Een boost voor je gezondheid

Een Ecobloom heeft een gunstige invloed op je gezondheid. Het is bewezen dat de aanblik van een aquarium rustgevend en stress verminderend werkt. Daarnaast wordt er door de planten gezonde zuurstof de ruimte in gestuurd waardoor het leefklimaat verbetert. Ook dit kan een gunstige invloed hebben op je algehele gezondheid.

Kickstart 4 september
De onderneming kan uiteraard niet alleen geld lenen voor de financiering van de startup. Een flinke steun in de rug van Kickstarter zal bijdragen aan het succesvol vermarkten van het innovatieve product. Ook zonder groene vingers of uitgebreide kennis van het onderhouden van een aquarium kun je nu genieten van een mooie ‘self sustaining garden’ in je woning. Vanaf 4 september 2018 kun je je eigen Ecobloom in huis halen. Ook in Nederland zal de Ecobloom zijn intrede gaan doen. Het van oorsprong Zweedse bedrijf dat deze innovatie op de markt brengt pakt het groots aan. We zullen de ontwikkeling van deze geheel nieuwe manier van het houden van planten en vissen op de voet blijven volgen.