Maakt E10 brandstof je scooter of brommer kapot?

0
1284
Maakt E10 brandstof je scooter of brommer kapot

Het is een vraag die de laatste tijd heel relevant is: maakt E10 benzine problemen met je scooter of brommer kapot? Dit komt natuurlijk in de eerste plaats doordat de nieuwe brandstof in de plaats van euro98 is gekomen. Niet alleen de naam is veranderd. Ook de samenstelling van de stof is anders. Daardoor reageert je motor er ook anders op. Het is dus ook belangrijk om te weten wat je moet doen om zeker te zijn dat je alles nog altijd optimaal kunt blijven gebruiken. Gelukkig zijn er wel een aantal zaken die je zelf kunt doen.

De juiste brandstof gebruiken

Dat je benzine die ongelood was gebruikte was altijd al logisch. Dat is immers veel beter. Dit was dan ook geen probleem toen euro 98 en euro95 nog gewoon bestonden in Nederland. Tegenwoordig is het echter bijvoorbeeld zo dat het percentage ethanol een stuk hoger geworden is. Met alle gevolgen van dien. Het is dus ook van grote waarde om hier iets tegen te doen. Bijvoorbeeld door Putoline E10 Fuel Fighter te gebruiken. Zo kan je onder andere het roesten van onderdelen in de scooter helpen voorkomen. Het spreekt voor zich dat dit van groot belang voor je is.

Waarom water bestrijden in de scooter?

Ethanol trekt water aan. Dit is dan ook het grootste probleem van de nieuwe soorten benzine. Water is immers niet goed voor je scooter? In de eerste plaats gaat daardoor je scooter kapot. Je kunt er bijvoorbeeld start problemen door ervaren. Dit wil je natuurlijk niet. Het is dan ook essentieel om water te bestrijden in je scooter. Op die manier blijven de onderdelen in goede staat en blijven ze goed werken. Wanneer je er dagelijks gebruik van maakt, dan wordt dat natuurlijk alleen maar belangrijker. Goed onderhoud is dus iets waar je zeker ook voor moet zorgen als rijder.

Scherp het oog erop houden

Het is altijd belangrijk om goed in de gaten te houden of je scooter nog in goede staat is. Het geluid dat de motor maakt is bijvoorbeeld een goede indicatie. Begint dit anders te klinken? Laat hier dan direct naar kijken. Een andere manier waarop je tijdig kan ontdekken of er iets mis is, is door te letten op eventuele lekkage. Zie je vocht tevoorschijn komen? Dan is het noodzakelijk om zo snel als mogelijk actie hierop te ondernemen. Gebruik je de fuel fighter, dan maak je de kans hierop kleiner.